عسل برای درمان آلرژی
طبق آمار منتشر شده جهانی، حدود 20 درصد از جمعیت جهان دچار انواع علایم آلرژیک هستند. یکی از پردردسرترین بیماریهای فصل بهار و تابستان ایجاد و بروز علایم آلرژی است که بهصورت فصلی دچار افزایش پیدا میگردد. در حقیقت آلرژی یا حساسیت فصلی نوعی واکنش بدن انسان است به گردههایی که در این فصل توسط گردهافشانی گیاهان در فضا پخش میگردد.
بدن افراد مستعد به آلرژی، گردههای حاصل از گردهافشانی را بهعنوان یک ماده مزاحم خارجی مانند میکروب در نظر میگیرد و بدن شروع به بروز واکنشهایی در بدن جهت حفاظت از سیستم ایمنی خودش میکنند. از علایم واکنش بدن میتوان به عطسه، سرفه، خارش بدن و گلو، سردرد، آبریزش بینی یا چشم و ازاینقبیل مشکلات اشاره کرد.
پزشکان و متخصصان در بیشتر مواقع داروهای شیمیایی و ضد حساسیت را برای درمان انواع مختلف آلرژی پیشنهاد میدهند.
اما همانطور که از آمار مشخص است تضمینی قطعی و دایمی برای رفع این مشکل برای افراد دارای آلرژی نیست. برای همین تمایل افراد به سمت استفاده از مواد طبیعی و سنتی است که بتوانند عوارض و علایم آلرژی را کاهش دهند. به همین خاطر در این مقاله مازولند در مورد عسل برای درمان آلرژی صحبت می کنیم.
نظریه قدرت شفابخش عسل
از زمانهای بسیار دور و بنا برنوشتههای باقیمانده از طب سنتی بسیاری از مردم بر این باور بودند که عسل میتواند تسکیندهنده علایم آلرژی باشد. عسل یک ماده طبیعی است که جهت درمان بسیاری از بیماریها در طب سنتی کاربرد داشته است.
در حال حاضر دانشمندان در حال بررسی و یافتن تحقیقات بیشتری دراینارتباط هستند که چگونه عسل شناسنامه دار میتواند درمان و تسکیندهنده علایم آلرژیک باشد.همچنین درمان سرفه با عسل هم امکان پذیر است.
متخصصان در طب سنتی همواره عسل طبیعی را بهعنوان بهترین راهکار جهت تسکین آلرژی به افراد تا به امروز توصیه کردهاند. استفاده از عسل طبیعی و خام که هیچ ماده نگهدارنده و شیمیایی به آن زده نشده است، یکی از معجزات و راهحلهایی توصیه شده برای درمان یا تسکین علایم آلرژی است.
در بسیاری از مواقع میزان آلرژی افراد به آنچه که باعث این حساسیت میشود متنوع است. اما سادهترین و کاربردیترین راهحل درمان آلرژی استفاده از یک قاشق عسل است. بله، درست متوجه شدید عسل درمانکننده آلرژی است!
چرا اعتقاد بر این است که عسل به تسکین علایم آلرژی کمک میکند؟
برایآنکه به شما ثابت شود که عسل خاصیت درمانی برای علایم آلرژی دارد، اولین نکته قابلتوجه این است که بدانید عسل خاصیت سرکوبکنندگی برای سرفه است. همچنین طبق یافته محققان عسل خاصیت ضدالتهابی نیز دارد. در حقیقت زمانی که فرد عسل طبیعی مصرف میکند، در حال واردکردن گردههای جمعآوریشده توسط زنبورهای بهصورت طبیعی به بدن افراد است.
ازآنجاییکه گردههایی استفاده شده توسط زنبورها همان گردههایی هستند که افراد در محیط آن را تنفس میکنند تقریباً یکسان هستند، منطقی است که مصرف عسل محلی میتواند به افراد دارای آلرژی در صورت داشتن حساسیت به گرده کمک کند.
در گذر زمان و با ورود مکرر این ماده به بدن، بدن فرد دارای آلرژی حساسیتش را نسبت به گردهها کاهش میدهد. در نتیجه شاهد آن خواهیم بود که مصرف عسل باعث:
- کاهش علایم گلودرد ناشی از تب یونجه
- باعث رفع خارش و التهاب در بیماریهای پوستی اگزما
- عامل کاهش التهاب در مجاری تنفس افراد مبتلا به آسم
البته باید به این نکته اشاره کرد که در برخی از موارد گزارش شده است که عسل توانسته علایم آلرژی را افزایش دهد. محققان بسیاری در حال بررسی اثرات عسل در درمان یا افزایش علایم آلرژی هستند.
شناسایی اثرات عسل بر علایم آلرژی
به طور مثال برای یک مطالعه در سال 2010 در مالزی، محققان تعدادی از افراد مبتلا به نوع رینیت آلرژیک را به دو گروه تقسیم کردند. از گروه اول خواسته شد که هر روز دوز بالایی از عسل مصرف کنند. از گروه دوم خواسته شد که هر روز همان مقدار شربت ذرت را بهعنوان درمان ساختگی یا دارونما مصرف کنند.
هر دو گروه همچنین یک دوز روزانه از یک آنتیهیستامین به نام لوراتادین جهت مصرف داده شد. در طی چهار هفته از سپری شدن آزمایش، علایم بهبودی در هر دو گروه نمایان بود. اما تنها افراد گروه اول که درمان آنها با عسل بود، یک ماه پس از توقف درمانهای عسل شاهد بهبودی مداوم در علائم خود بودند. در نتیجه این نتایج بهدستآمده بیانکننده این واقعیت است که اگر عسل، در کنار آنتیهیستامین مصرف شود، ممکن است علائم آلرژیک مانند گلودرد، خارش چشم، آبریزش بینی و آسم آلرژیک را در افراد کاهش دهد.
توصیههایی جهت مصرف عسل
طبق آمار و تحقیقات در حال انجام شده در سراسر جهان هیچ نسخه کامل و مشخصی برای تعیین میزان تأثیرگذاری و مصرف عسل برای درمان آلرژی منتشر نشده است. این نیز به این دلیلی است که منبعی نتوانسته که میزان دقیق گرده موجود در عسل طبیعی را اندازهگیری تا میزان تأثیرگذاری آن را محاسبه نماید.
اما ذکر این نکته در ارتباط با خاصیت درمانی عسل برای آلرژی این است که نباید برای کودکان زیر 12 ماه استفاده شود. زیرا امکان بروز علایم جدی مسمومیت غذایی برای کودکان با مصرف عسل وجود دارد و نیز افرادی که در مراحل حاد آلرژی خود هستند از مصرف عسل خودداری نمایند زیرا باعث افزایش واکنش بدن در مقابل سایر گردههای میشود.
سخن نهایی
هزاران سال است که عسل به دلیل خواص درمانی فراوانیاش در فرهنگهای مختلف در سراسر جهان برای اهداف دارویی و تقویتی استفاده میشود. بر اساس مطالعات انجام شده، میتوان استدلال کرد که حتی اگر عسل آلرژی شما را درمان نکند، بازهم امتحان کردن آن ضرری ندارد. اگر میخواهید از عسل بهعنوان نوعی بازدارنده و یا التیامبخش آلرژی استفاده کنید، با پزشک خود مشورت نمایید تا ببینید آیا برای شما مناسب است یا خیر؟
پزشک شما ممکن است توصیه کند که زیر نظر ایشان برای مدت کوتاهی از آن استفاده کنید که در صورت بروز واکنش آلرژیک میتوانند بهسرعت جهت رسیدگی به شما اقدام نماید. اما درحالیکه تحقیقات نشان میدهد که عسل ممکن است به برخی افراد کمک کند تا علائم آلرژی خود را مدیریت کنند.
احتمالاً برای جایگزینی کامل آنتیهیستامینها و سایر داروهای آلرژی بهاندازه کافی مؤثر نخواهد بود؛ لذا دقت کنید که بدون مشورت پزشک از مصرف خودسرانه عسل پرهیز نمایید.اگر در مورد عسل برای درمان آلرژی نکته ای دارید با ما درمیان بگذارید.
بسيار عالي،مطالب آموزنده و مفيدي است 🙏ممنون از انتشارش
خیلی عالی بود
عسل ماده فوق العادیه کع خواصش خیلی بیشتره کسی بخواد در موردش بنویسه یه کتاب میشه
خیلیییی جالب بود
شنیده بودم برای خیلی بیماریها مثل زخم معده، گوارش، کبد و… خوبه
ولی نشنیده بودم برای درمان آلرژی هم خوب باشه
کاش در مورد مواردی که باعث آلرژی شده هم بیشتر توضیح میدادین
مطلب جالبی بود نمی دونستم عسل برای آلرژی هم خوبه 👌
سپاس از مطالب مفیدتون 🙏👌
روی آوردن به طب سنتی عارضه کمتری در مقایسه با طب شیمیایی داره البته در صورتی که با مزاج فرد سازگار باشه و با مشورت پزشک، باشه.
عسل طبیعی هم یکی از این موارد هست که خواص و فواید یی شماری داره
چقدر جالب، فکر نمیکردم عسل اینهمه خواص داشته باشه و چقدر ما ازش غافلیم.
من خیلی علاقه نداشتم که عسل مصرف کنم اما الان با دیدن اینهمه خاصیت ترجیح میدم بین برنامه غذایی بگنجونم